Information ang driftstörning av Elcertifikatmätaren

I samband med byte av systemleverantör för dataflödet till EnergyInBalance för Emulsionens Elcertifikatmätare finns just nu driftstörningar i inrapportering av elproduktion för visning i EIB Solar (app för Ios och Android). Vi beklagar det inträffade och arbetar med att återställa rapporteringen så snart som möjligt genom att uppgradera programvaran på Elcertifikatmätarna. Vi hoppas kunna uppdatera de flesta boxarna automatiskt över Internet. Parallellt pågår även utskick av nya minneskort med ny programvara, håll utkik i brevlådan och följ instruktionerna för att återansluta din Elcertifikatmätare! Mer detaljerad information om situationen har kommunicerats från Emulsionen till alla användare via e-post. Vi beklagar också att tidigare systemleverantör olovligen använt vårt e-postregister för utskick och vi arbetar för att det inte ska hända igen. För frågor angående Elcertifikatmätaren, vänligen kontakta oss på support@emulsionen.org


Var med och påverka EnergyInBalance, fyll i vår enkät

Solel i realtid

Följ dina solcellers elproduktion

Med en elcertifikatmätare från Emulsionen erbjuds du vår gratistjänst där du kan följa elproduktion på webben och i mobilen. Köp din mätare här.

Har du redan en elcertifikatmätaren installerad registrerar du dig här:

  • Registrera samma e-postadress som du använder på Emulsionen/Egenel
  • 10 minuter efter registreringen kan du se elproduktionen
  • På köpet får du en gratis energianalys där du kan jämföra din elförbrukning med andra liknande hus.

Om du vill registrera ett flerbostadshus kan du göra det med underlagen från din energibesiktning.

För andra kommersiella fastigheter använd småhusregistreringen för att skapa ett konto och komma igång med solvisualiseringen.

Jämför energideklarationer

Hur bra energiprestanda har ditt småhus eller flerbostadshus?

  • Jämför med andra i Sverige, sammaklimatzon, kommun och liknande hus.
  • Fördelningsanalys av hushållsel och vattenförbrukning för småhus
Jämför energideklarationer visat på iPad


Elproduktion

Vad är en smart plugg?
Den smarta pluggen gör det möjligt för dig att mäta elförbrukningen på anslutna apparater hemma och att stänga av och sätta på dem via din smart phone, läsplatta eller laptop på distans via internet. Läs mer här!
Smarta pluggar från Plugwise Limited, UK (foto: plugwise.com)